Hayvan Beslemede Tavuk Unu Kullanımı ve Önemi
Tavuk unu, kanatlı kesimhanelerinden elde edilen kesim artıklarından baş, ayak,
bağırsak, kan ve diğer iç organların rendering tesislerinde kurutulup öğütülmesiyle elde edilir.
Bu karışım içine zaman zaman kuluçkahane artıkları da girebilir. Tavuk ununun yem değeri,
hammadde bileşimine, işleme teknolojisi (sıcaklık, basınç vb.), koruyucu katkısı, depolama
süresi ve depolama koşullarına bağlı etkilenmektedir. Tüm çiftlik hayvanları için hazırlanan
karma yemlerde protein ve enerji kaynağı olarak kullanılan tavuk unu, rasyonun daha ekonomik
hazırlanmasına da katkı sağlamaktadır. Tavuk ununun standartlara uygun besin madde
içeriğine ve hijyene sahip olacak şekilde üretilmesi, kanatlı kesimhane artıklarının
değerlendirilmesine, çevre kirliliğinin önlenmesine ve ekonomik değer yaratılmasına imkan
sağlamaktadır.

Türkçe
English




